gepubliceerd op 11 januari 2018
Nieuws van de DBNL – januari 2018

In de afgelopen jaren is het aanbod van Limburgse literatuur op DBNL stapsgewijs uitgebreid. Doel is een representatieve selectie te bieden van teksten van de Middeleeuwen tot heden die een beeld geven van de rijke literatuur- en cultuurgeschiedenis van Nederlands en Belgisch Limburg en de aangrenzende gebieden. Behalve proza en poëzie zijn onder meer jeugdboeken, liedteksten, conferences en (auto)biografieën opgenomen. Een deel van de titels is geschreven in het Limburgs. Daarnaast zijn er Nederlandse, Franse en Duitse teksten.

 

Klik hier voor het overzicht van de Limburgse literatuur op de DBNL.

 

Daarnaast zijn er deze maand weer vele nieuwe titels digitaal beschikbaar gemaakt door de DBNL, waaronder het poëzietijdschrift Awater, dat op initiatief van dichter Gerrit Komrij voor het eerst verscheen in 2002. Vervolgens groeide het uit tot ‘het grootste literaire tijdschrift van Nederland’, aldus de redactie op haar website. Deze maand komen de eerste negen jaargangen van dit blad online, naast onder andere twintig jaargangen van Biografie Bulletin en vier van Ontmoeting.

 

Lees de volledige nieuwsbrief van de DBNL via deze link.