gepubliceerd op 18 november 2017
Het Jaarboek 2017 van De Zeventiende Eeuw is verschenen

Jaarboek ZE 2017

Het langverwachte eerste nummer van het nieuwe Jaarboek De Zeventiende Eeuw is verschenen! Dit eerste Jaarboek De Zeventiende Eeuw bestaat voor een belangrijk deel uit bijdragen die voortvloeien uit het jaarcongres 2016 van de Werkgroep, getiteld ‘Oud, maar niet versleten!’

Voorafgegaan door een introductie van de hand van Gerrit Verhoeven en Jaco Zuijderduijn wordt in een achttal bijdragen vanuit historisch, kunsthistorisch of letterkundig perspectief het fenomeen ouderdom in de zeventiende eeuw onder de loep genomen.

Daarnaast bevat dit schitterend vormgegeven Jaarboek een special over zeventiende-eeuwse papierknipkunst, bestaande uit een interview met en een artikel van papierknipkenners en -verzamelaars Joke en Jan Peter Verhave. Verder beschrijft Rudy Jos Beerens zijn rol in het internationale en interdisciplinaire onderzoeksproject Coral. En tot slot vertellen Ad Leerintveld, scheidend conservator moderne handschriften bij de Koninklijke Bibliotheek, en Jeroen van Dommele, zijn opvolger, in de rubriek ‘Dubbelgesprek’ hoe zij terugkijken c.q. vooruitblikken op hun baan.

Jaarboek 2017 De Zeventiende Eeuw, Uitgeverij Verloren, paperback, 176 pag.

ISBN: 9789087046989

Het Jaarboek De Zeventiende Eeuw is te verkrijgen via de website van Uitgeverij verloren.