gepubliceerd op 31 oktober 2017
Twee nieuwe boeken van Charlotte Mutsaers

Mutsaerts harnas

Bij de jonge uitgeverij Das Mag zijn twee nieuwe titels van Charlotte Mutsaers verschenen: de roman Harnas van Hansaplast en Het Grote Charlotte Mutsaers-Kleurboek voor Nooit-volwassenen. 

Harnas van Hansaplast is een indrukwekkende zoektocht naar Charlotte’s enige broer: een kluizenaar die te slim en onaangepast voor deze wereld was, met Fisherman als zijn enige overgebleven vriend. Bij het leegruimen van zijn huis – dat tevens hun ouderlijk huis was – treft Charlotte een volledige chaos aan, maar niet alleen dat: tientallen boekjes waarin haar broer elke genuttigde maaltijd opschreef, eindeloos veel porno en uiteindelijk een mannetje van Hansaplast, met daaronder een hartverscheurende tekst: ‘IK’. Harnas van Hansaplast is Charlotte Mutsaers op haar best; een onderzoek naar haar meest nabije familielid van wie ze ondanks hun sterke verwantschap in vele opzichten verschilde. Een zelfportret in diapositief.

Musaerts Kleurboek

Charlotte Mutsaers is niet alleen de grande dame van de Nederlandse literatuur, ze is ook een fantastische kunstenaar: even dwars, eigenzinnig en kleurrijk als in haar boeken. Voor dit kleurboek heeft ze haar favoriete tekeningen uitgekozen, opdat de lezer zelf aan het kleuren gaat en net als zij nooit volwassen wordt. Arnon Grunberg schreef voor deze uitgave een middenwoord.

Harnas van Hansaplast, Das Mag, paperback, €20,99

ISBN: 9789492478450

Het Grote Charlotte Mutsaers-Kleurboek voor Nooit-volwassenen, Das Mag, paperback, € 9,99

ISBN: 9789492478467