gepubliceerd op 19 juli 2017
Vrouwentijdschriften online op historische portal Delpher

Een aantal belangrijke historische tijdschriften uit de collectie van Atria staan nu online op Delpher en kunnen integraal doorzocht worden. Ze vormen een prachtige bron van informatie voor studenten, onderzoekers en wetenschappers.

De vrouwentijdschriften zijn gedigitaliseerd in samenwerking met Metamorfoze, het nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed. Bijna 200.000 pagina’s aan tijdschriftartikelen uit de periode 1882-1960 zullen door dit conserveringsprogramma digitaal beschikbaar komen in Delpher. Artikelen over thema’s als vrouwenkiesrecht, vrouwenarbeid, zorg, vrouwenberoepen, naald- en handenarbeid, gezin en kinderen.

De eerste 27 vrouwentijdschriften van Atria met een totaal van bijna 100.000 pagina’s staan online. De komende jaren zullen nog veel meer vrouwentijdschriften uit de Atria-collectie aan Delpher toegevoegd worden.

Klik hier voor een overzicht van de vrouwentijdschriften die online op Delpher doorzoekbaar zijn.

Wilt u deze eerste schatten zelf eens bekijken op Delpher? Filter op ‘Tijdschriften’, vul een zoekterm in – bijvoorbeeld de titel (met aanhalingstekens): “vereeniging voor vrouwenkiesrecht” – en klik op een aflevering. In de linker kolom is dan te zien welke informatie te vinden is op afleveringsniveau.