Zaterdag 13 mei 2017
om 14:00 uur
Heerenzaal, Restaurant L’ Union, gelegen aan de Markt/Kraanpoort te Roermond.
gepubliceerd op 25 april 2017
Tweede werkvergadering Zuidelijke Afdeling

Het bestuur van de Zuidelijke afdeling nodigt u allen uit voor de tweede werkvergadering in 2017. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei om 14.00 uur in de Heerenzaal van Restaurant L’ Union in Roermond, gelegen aan de Markt/Kraanpoort. Voorafgaand aan de werkvergadering wordt een korte ledenvergadering gehouden. Aanvang 2013 werd het huidige bestuur door de leden van de Zuidelijke Afdeling benoemd. Na verloop van vier jaren dient een nieuwe verkiezing plaats te vinden. Zowel de periodiek aftredende voorzitter, secretaris en de penningmeester stellen zich herkiesbaar.

De gastsprekers zijn Ewoud Kieft en Marc van Oostendorp. Ewoud Kieft, auteur van onder andere Oorlogsenthousiasme, zal spreken over de Nederlandse receptie van Mein Kampf naar aanleiding van zijn onlangs verschenen Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme. Marc van Oostendorp zal een voordracht houden over ‘Ritme in het Nederlands en in de Nederlandse poëzie’.

Aanmelding:
Aanmelding van uw komst wordt op prijs gesteld. Het staat u vrij bij bijeenkomsten een of twee introducés mee te brengen. Door derden te betrekken bij onze activiteiten kan de aantrekkelijkheid van het lidmaatschap van de MdNL vergroot worden. U kunt zich aanmelden via maatschappijzuid@kpnmail.nl

Diner na afloop in L’ Union:

Aan degenen die na afloop van de vergadering met het bestuur en de sprekers willen dineren, wordt verzocht dit voorafgaand per e-mail aan de secretaris te melden. Dit ten behoeve van het reserveren van een tafel in restaurant L’ Union. Wel brengen wij iedereen onder de aandacht dat de kosten van het diner en de wijn door elke deelnemer zelf voldaan moeten worden.

Route en parkeergelegenheid:

• Voor hen die vanuit het zuiden met de auto naar Roermond komen, is aan te bevelen op de A73 de afslag Roermond-Zuid nemen, vervolgens bij de drie opvolgende rotondes richting Roermond aan te houden, daarna aangekomen op de Rijksweg bij de tweede rotonde op die weg linksaf te slaan bij het richtingbord P Roermond centrum tot aan de daaropvolgende derde rotonde aan de Roersingel, waar de parkeergarage ligt van het Roercenter. Daarna richting Markt/kathedraal lopen.
• Wie vanuit de richting Venlo naar Roermond komt, neemt de afslag Roermond Centrum/Eindhoven/Weert en volgt de route tot aan de Maasbrug/kathedraal. Aldaar linksaf slaan en doorrijden tot aan de rotonde Roersingel. Links voor de rotonde ligt de parkeergarage Roercenter.
• Vanuit het westen komend kan men direct na het passeren van de Maasbrug rechtsaf slaan naar de parkeergarage Roercenter.
• Reizigers per trein volgen vanaf het NS-station de borden Markt. Aangekomen op de winkelstraat Steenweg loopt men door naar de Markt. De vergaderlocatie ligt tegenover de kathedraal. Het is een wandeling van ongeveer 10 minuten.

N.B.: Gelet op de enorme toename van belangstellenden voor het Outletcenter kan de parkeergarage nabij de Maashaven niet meer aanbevolen worden.