Woensdag 14 september 2016
om 17:00 uur
SPUI25, Spui 25-17, Amsterdam
gepubliceerd op 27 augustus 2016
Boekpresentatie ‘Vieren van vrede’ van Lotte Jensen

Lotte Jensen

Op woensdag 14 september wordt het nieuwe boek van Lotte Jensen, Vieren van vrede. Het ontstaan van de Nederlandse identiteit, 1648-1815, feestelijk gepresenteerd in SPUI25 te Amsterdam. Uitgeverij Vantilt, Spui25 en Lotte Jensen nodigen u hiervoor van harte uit.

In de loop van de geschiedenis zijn tal van vredescongressen georganiseerd en vredesorganisaties opgericht. De Nobelprijs voor de vrede is ingesteld om personen te eren die zich op uitzonderlijke wijze voor de vrede hebben ingezet. Cynici menen echter dat de toestand van vrede nooit te bereiken zal zijn. Sterker nog: elke vrede vormt de opmaat van een nieuwe oorlog. Wie heeft er gelijk?

Beatrice de Graaf, Maarten Prak en Ad van Liempt, drie kenners van de Europese politieke geschiedenis, gaan hierover met elkaar in debat. Bij deze gelegenheid wordt het nieuwe boek van Lotte Jensen gepresenteerd. Vieren van vrede laat zien dat vredessluitingen een belangrijke impuls aan de nationale identiteit gaven: dromen van een gouden toekomst gingen hand in hand met discussies over de ideale Nederlandse samenleving.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U kunt zich voor deze middag aanmelden via spui25@uva.nl of 020 525 8142.