gepubliceerd op 4 augustus 2016
Onlangs verschenen: ‘En France’ van Frans Erens

Tachtiger Frans Erens (Schaesberg, 1857) maakte in de decennia rond de eeuwwisseling talrijke reizen door West-Europa. Enkele van zijn reisverslagen over Franse bestemmingen zijn nu gebundeld als deel 18 in de Moddersproak literaire reeks. Erens gaat zijn favoriete Franse schrijver, Hippolyte Taine, achterna en waagt zich onder meer aan een glaasje Barègine, daalt af in een druipsteengrot en tuurt naar het verzonken Atlantis. Intussen stoort hij zich aan een verregende zomer, sociaaldemocraten én Limburgers.

 

En France. De Limburgse Tachtiger in de voetsporen van Taine is verschenen in moderne spelling en voorzien van aantekeningen door germanist en neerlandicus Jean Frins (Schaesberg, 1982). In dezelfde reeks verscheen in 2015 Kinderen, het niet eerder herdrukte debuut van Frans Erens´ leerling Frits Roosdorp, uit 1898. In voorbereiding is de eerste herdruk van Frans Erens´ De heiligen en hun verering (1911).

 

En France. De Limburgse Tachtiger in de voetsporen van Taine, Uitgeverij Os Moddersproak, € 10,-

ISBN: 9789082418774

 

Te bestellen via www.osmoddersproak.com