gepubliceerd op 27 mei 2016
Scriptieprijs Frederik van Eeden Genootschap 2017

Het Frederik van Eeden Genootschap zet zich in voor de verspreiding van het gedachtegoed en de (hernieuwde) bestudering van het werk van de schrijver, wetenschapper, sociaal hervormer en psychiater Frederik van Eeden (1860-1932). Het Genootschap beheert ook de nalatenschap van Van Eeden; de collectie handschriften, brieven, foto’s etc. is in bruikleen gegeven aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

De scriptieprijs zal in 2017 voor het eerst worden uitgereikt. De jury 2017 bestaat uit Roel Jonker (voorzitter), Margaretha H. Schenkeveld en Elma Drayer. Het Genootschap wil met deze scriptieprijs Bachelor en Master studenten aanzetten om zich te verdiepen in het werk en het leven van Van Eeden of in de manier waarop het denken en doen van deze auteur heeft doorgewerkt in het culturele en sociale leven na zijn dood.

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van € 500,- en een bijzonder aandenken. De eerste keer zal de prijs worden uitgereikt in 2017. De uiterste inzenddatum is 1 januari 2017.

Zie voor meer informatie over de scriptieprijs en voor het reglement de website van het Frederik van Eeden Genootschap.